ulle

Alla inlägg under december 2008

Av Ulrika - 26 december 2008 21:53

Ska det vara så svårt att vinna en match mot Timrå! I första perioden tyckte jag att AIK dominerade, men gick pucken in? Nej! Eftersom det blir så hela tiden att pucken är så svår att sätta så verkar det bromsa in våra saik spelare. I andra perioden så började det gå långsammare och långsammare och det verkade som att Månsson hade hål i klubban för han tappade pucken hela tiden. Skrbek hade inte heller nån bra dag för att när vi precis rätt ut ett friläge dom fått av en tappad puck, så passade Skrbek rakt i famnen på en Timrå spelare och resultatet blev mål. Men det var saik som började målskyttet genom Erik Andersson och då hann jag bara säga att nu reducerar väl Timrå och mycket riktigt. Slutet på matchen blev en ren flopp för vi plockade målvakten och istället för reducering 2-2 blev det 1-3 till Timrå. Varför har AIK så svårt för dom? eller varför spelar dom alltid så bra mot laget i mitt hjärta Skellefteå AIK. God kväll! Kram Ulle

Av Ulrika - 25 december 2008 20:10

Anders Söderberg fick en dotter natten mot julaftonen och Brad Moran fick barn natten mot juldagen. Grattis till dom båda! Brad fick ju sitt första barn medan Antos börjar vara rutinerad för han har ju en tjej sen förr. Kevin har förresten lekt med henne en gång inne på jysk bäddlager för länge sen då var dom mycket mindre än nu. Jag tror att Antos dotter är ett år yngre än Kevin. Har nu haft vår engelska jul och det blev mycket fotbolls snack. Både jag och Anette hade ont så vi var inte mycket till sällskap. Det blir ju så när man har ont, man vill helst bara vara för sig själv. Imorrn är det hockey för hela slanten både AIK och Jvm får de om jag orkar vara uppe och se junior matchen men det skulle vara kul. God kväll! Kram Ulle

Av Ulrika - 25 december 2008 07:01

Vi har haft riktigt trevlig och gemytlig jul utan stress.......

Den 23 var vi hos min pappa och firade jul, Kevin fick sin hund och han blev jätteglad men den som nog blev gladast för sin julklapp var nog jag som fick en systemkamera av min kära sambo. Kan ni fatta vilka bilder det går att ta med en sån. Det går ta jättebra fartbilder och allting känns mer inriktat på det man vill ha fram med fotot. Det blir skarpa och klara bilder och då är det så mycket roligare att fota, har jag tagit mycket bilder förr så kommer det att bli ännu fler nu. Jag fick en härlig halsduk/schal av min syster i höstens färger och det är precis vad jag vill ha, jag fick oxå en läcker väst av min mamma i skinnimitation (cool). Förretsen så fick jag och min syster P-Passet av vår pappa och det är perfekt att ha när man ska in på stan så det är en mycket användbar julklapp. Nu har jag blandat ihop vad jag fick igår och i förrgår men igår var vi i min systers sambos pappas stuga. Där tillbringade vi hela dagen från ca,12.00 då vi började dagen ute med att grilla och bara umgås. Ungarna jagade tomten och fick lite senare på förmiddagen gå skattjakt då dom hittade massa små julklappar med div.innehåll Sen gick vi in och åt god mat, men lite för mycket kanske ( det känns i alla fall i min ömma mage) så jag har lite svårt att sova. Efter vi hade ätit så kom tomten och barnen blev saliga, barnen var det full fart på resten av kvällen. Senare på kvällen var det bara att ta sina julklappar och åka hem och kasta sig i sin sköna säng. Återkommer med lite foton senare. Idag är det dags för den Engelska julaftonen. Ha det så bra! Kram Ulle

Av Ulrika - 22 december 2008 12:53

Det är lite speciellt i vår familj för vi firar jul i dagarna 3 vi börjar den 23 hos min pappa där vi har en liten julafton sen har vi så att varannan jul är vi med min släkt och annars är vi med Tords släkt. Den 25 varje jul så firar vi Engelsk jul hos Duncan och Anette då vi äter kalkon och sånt dom har på det engelska julbordet. Jag måste säga att jag tycker bättre om det engelska julbordet för maten känns inte lika mastig som vår julmat. Man hamnar ju ofta i nån slags paltkoma efter man ätit julbord. Men nog är det härligt med jul för man får träffa släkt och vänner för att bara umgås. Apropå det här med julklappar så tycker jag inte att det är så viktigt längre bara åt barnen. Jag tycker att det är nog trevligt att bara få träffa alla.

Om cirka 1 vecka så blir jag 40år och jag kan inte riktigt fatta hur fort tiden går, jag var ju nyss 20år och nu blir jag det dubbla. Men man blir inte äldre än vad man gör sig. 40 är ju bara en siffra. När man var yngre så tänkte man att när man är 30år då vet man vad man ska jobba med och har familj och

(är gift). Jag vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor och jag vet inte om jag har lust att gifta mig heller. Är jag redan stor? Jag vet inte!

Ha det så bra alla! Ha en god jul och ett gott nytt år! Kram Ulle

Av Ulrika - 20 december 2008 17:04

Ett litet instick, när jag var ute med hundarna igår så tyckte jag inte att jag skulle behöva broddar om jag gick på lägdan och i skogen. Men när jag gått över lägdan som gick ganska bra så blev det ett helt nytt underlag GLASHALT! det innebar att det fanns ingen mark kvar under mina fötter, jag landade på vänster höft och armarna. Jag låg en stund och tänkte att det är tur att man har bra skellett för annars hade jag nog brutit lårbenshalsen. Hundarna tyckte det var kul när jag låg där. När jag väl tog mig upp så kändes det inte så illa så jag gick vidare, man tycker ju att jag kunde vänt hem igen och hämtat broddarna. Men människan är lat av naturen. Jag fick gå mycket sakta resten av promenaden för att inte trilla igen. Jag lyckades med bragden att ta mig ända hem. När jag börjat kallna så började smärtorna komma. Jag har ju tabletter, så middagen blev trevlig ändå. Lite mörbultad var jag nog. I morse när jag vaknade kände jag av min omkullrasning ordentligt i nacke, armar, rygg och vänsterbenet har fått sig en riktig törn så idag fick Tord träna hundarna, då blev det skoterkörning.

Har varit en stund hos familjen Mckie jag var tvungen att köpa en ny box munkorg åt Snake för han har tuggat sönder sin gula. Han tuggar sönder allt ute i hundgården + katter om han kommer åt dom. Den här gången fick han en mörkgrön för den matchar hans militärgröna halsband från Björkis.

Nu ska vi äta middag! Ha det så bra! Kram Ulle

Av Ulrika - 20 december 2008 08:14

Mitt dubbel seende varade i 9 mån helt men blev lite bättre eftersom när synnerven började dra ihop sig. Jag kan berätta att jag nu har fått veta att när man får hjärnskador så blir man automatiskt avplockad körkortet till dom vet hur det gått, tror ni jag varit utan körkort? Nej! men mitt sunda förnuft sa mig att jag inte borde köra bil, så det tog väl ett år innan jag körde bil igen. Det jag känner att är att jag har fortfarande lite jobbigt med avstånds bedömning i skymmning och vill inte heller köra när det är mörkt eller dåligt väder. Det var så här att den enda försäkring jag hade var ungdoms försäkring i Länsförsäkringar och det visade sig att där får man bara ersättning för kostnader man haft + en grund ersättning som beräknades i % som skulle bedömas fört vilken grad av handikapp jag fått, så 1992 var jag på neurologen i Umeå i 2 veckor för bedömning och det minns jag som en dvala.

Det blev konstaterat av försäkringsbolagets försäkringsläkare att jag hade 17% handikapp, Ok! jag tror att jag fick 27000kr totalt i försäkringspengar för nåt sveda och värk kunde jag inte få. Men mitt liv kunde jag inte få tillbaka!


Jag kan berätta att när det började klarna hur skadad jag egentligen blev så blev jag mycket deprimerad för hur skulle jag någonsin bli normal igen, det blev jag aldrig från den dagen olyckan hände så blev jag aldrig den vanliga Ulrika Bergkvist utan jag blev en person mend hjärnskador och det ska jag säga är inte lätt för det syns inte utanpå mig. I en skadad hjärna kan man inte vila tankar och man har ett behov av ordning och reda. Saker måste stå på rätt ställen annars hittar jag dom inte och då blir jag på dåligt humör. Jag kan inte ta på mig för mycket engagemang för med för många bollar i luften så glömmer jag eller så blir det totalkaos och jag bryter ihop och kan inte göra nåt. Man är oxå väldigt känslig både för vad som sägs och händer, jag är oxå väldigt känslig emot kyla och värme.

Jag har gått hos psykolog men nu går jag hos världens bästa kurator Siv hon är den enda jag har som har följt mig länge.

För det är så här att olyckan hände i Skåne jag blev förflyttad till Ske-å tror ni att det finns nåt samarbete landstingen emellan, Njet! för det aldrig någon som har hjälpt mig och tagit ansvar för mig och mina skador. Det som är fixat har jag fått göra själv.


Nu är det så här att 1994 började jag jobba åt Samhall heltid som reklamtryckare på pennor och tändare jag jobbade med det ett par år sen fick jag så mycket astma av färger och lösningsmedel. Bytte då jobb inom samhall till tapetserare, tillskärare jag skötte läggbordet där man skar ut kapell till utternbåtar + att jag klädde om stolar gjorde dynor o.s.v det var då ryggen började protestera och vi olyckan hade dom ju mest fokuserat på huvudet inte ryggen. Jag fick i alla fall "ryggskott" var och varannan månad sökte då läkare som bara sa att jag skulle vila mig en vecka sen jobba igen, ingen undersökning. 1999 åkte jag in på akuten första gången för ryggen fick då medicin som skulle ta bort smärtan. Jag bad då att dom skulle röntga min rygg för det visste jag aldrig om det var gjort. Fick då en vanlig röntgen där det inte syntes några skador. Så min läkare tyckte inte jag behövde någon magnetröntgen, men jag sa att jag känner att detta är inte vanligt ont i ryggen. Jag skulle bara vila när jag fick ont. Började då bli sjuk och fick ryggskott hela tiden så jag var borta minst en vecka varje månad, då började dom under söka om det fanns mögel i huset men det var så lite så det borde jag inte bli sjuk av. Enkelt! jag fick börja i inbyggd verksamhet då var jag på chack mack och gjorde sallader och subs i kylrum, hur tror ni min rygg mådde av kylan? Åkte bil till olika företag och butiker dit vi sålde dessa varor, ryggen brakade igen. Började då jobba åt E-son maskinservice där jag trivdes jättebra men det var lite stressigt blev mycket känslig för drag. 2000 var jag på en ny utredning för Folksams räkning, jag hade ju varit försäkrad genom facket oxå!

 Det blir visst fortsättning följer igen.......... Kram Ulle

Av Ulrika - 19 december 2008 12:54

Jag har lite körigt nu därför hinner jag inte skriva så mycket men...

  • Igår såg jag på hockey, det gick dåligt för Sverige inte för Skrbek.
  • Jag ska ut med hundarna nu, hinner inte äta lunch.
  • Ikväll har vi bjudit hit Nisse och Madde på middag, det blir kycklinglasange, jättegott!
  • Så fort jag får tid ska jag fortsätta min berättelse.
  • Vi hörs och syns!    Kram Ulle
Av Ulrika - 16 december 2008 12:53

God Jul och gott nytt år!

önskar Yttervikarna.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards