ulle

Alla inlägg under januari 2009

Av Ulrika - 23 januari 2009 06:28

Det är så att på mitt jobb finns både Djurgårds och HV71 anhängare och jag lovade att om saik vann nu så skulle jag ha min aik tröja på mig.

Det känns riktigt bra idag för dom VANN IGÅR med 5-0 mot Modo. Hadelöv var kung i målet! men jag tycker personligen att han inte ska släppa returer. Det är väl enkelt. Laget spelade bra hela matchen och gjorde mål och vips var vi uppe på fjärde plats igen. Niko fick göra första målet och det på modos nyförvärv och tillika Nikos barndoms kamrat Mike Morrison som inte hade det lätt i sin debut. Renberg fick sätta 1, Chritian Söderström gjorde 2mål, Mcdonell fick sätta en puck i krysset inför sina föräldrar, det kändes bra oxå. Ialla fall är jag glad idag!

Nu måste jag köra upp Kevin för jag ska lämna in bilen på service så fort jag lämnat Kevin på dagis sen måste jag hasta till jobbet. Morgonen blir lite stressig. I eftermiddag har jag bokat tid för yoga på friskvårds får se hur det går för jag är rätt mör även idag. Ha en bra dag! Kram Ulle

Av Ulrika - 22 januari 2009 14:01

Jag var lite rädd för att vurpa när jag var ute med hundarna så jag tog på mig skidorna istället och åkte ut i skogen. Det var något jobbigt för det var inte mycket till glid utan jag fick staka hela vägen. Det kanske inte va så bra för min nybehandlade arm och axel.

När jag var på väg hem igen så hörde jag nån som ropade på mig, genom musiken jag lyssnade på i min mobil. Det var en granne som har 3 jakt labradorer och hon frågade lite vänligt om jag kunde koppla mina hundar.

Så det gjorde jag, men hur lätt är det att åka löparskidor och hålla i koppel. INTE! Jag tog mig ut till vägen i sällskap med mingranne och hennes hundar. Väl ute på vägen så mötte vi ytterligare en granne med hund, nån slags teruverens, (vet inte hur det stavas!) Där stod vi nu och pratade och hade 5 hundar och en tik. Det gick jättebra! Sen kom även Sigge och Gunnar Sigge är en dvärg shnauser ( vet inte heller hur det stavas) hane även det.

Nåt som kan konstateras är att vi har många hundar i byn. Kram Ulle

Av Ulrika - 22 januari 2009 06:52

Nu måste Skellefteå AIK vinna, jag har varit och läst på norrans blogg om deras träningar bl.a och dom har lagt in en liten annan strategi. Skott på mål, mycket skott på mål i deras fart och spel borde generera resultat. Men puckarna ska sitta i nätet oxå. Ikväll är det dags för Modo som vi inte alltid har haft så lätt för. Nu gäller det vinner vi inte ikväll då känns avståndet uppåt oerhört långt bort och kvalserien väldigt nära. SAIK som är världens bästa lag måste nu ta tillbaka sin tron i den övre halvan, Tack!.

Kent McDonells föräldrar är tydligen här och hälsar på. För hans mamma är det första gången i europa. Kul! att dom får prova på Sverige och Skellefteå då vi har så vackert vi den här tiden på året. Hoppas att dom och vi får se en seger av SAIK ikväll så man får in lite lycka i kroppen. Och så får vi nåt att prata om vid fika bordet på jobbet.

 Jag är ledig idag och det behövs för jag fick behandling igår och min vänstra axel var nästan helt blockerad av muskelspänning. Det kommer nog ifrån då jag föll 19 December. Jag är i alla fall väldigt mör i kroppen idag.

Har inga planer för dagen bara att jag ska ut med hundarna och sedan ta mig ett varmt bad. Ha en bra dag! Kram Ulle

Av Ulrika - 21 januari 2009 06:52

För det första så skrev jag slutet här på min skade historia, eller slut blir det ju aldrig förrän man ä dö och det har jag inte tänkt bli än på mycket länge. Min farfar blev förrästen 99 1/2 år så i min släkt lever man länge eller så inte. Min storebror dog när han var 4år i leukemi då var jag 1år.

Jag gjorde en del igår! Jag var ute med hundarna i skogen en timme och det är något jobbigt att gå i kuperad terräng och någon deci lössnö.

Sen la jag mig och vilade tills jag skulle hämta Kevin. På kvällen spelade vi lite WII sports och det kan oxå vara jobbigt om man vill. Annars blev det mest korsord och läsning. Nu ska jag gå och väcka Kevin för jag ska på jobbet och han ska på dagis. Ha det bra! Kram Ulle

Av Ulrika - 20 januari 2009 08:51

När jag varit på utredningen för Folksams räkning så konstaterade dom att jag hade 30% handikapp och då undrar jag? Hade mitt handikapp ökat frå 17% till 30% på 8år eller var det bedömningen som var olika? Länsförsäkringar stod kvar på 17% fastän Folksam sa 30% på samma utredning. Det blev ju i alla fall sagt att jag bara skulle jobba halvtid och blev då sjukskriven på den andra halvan. I samma veva bytte E-son ägare och tempot blev då högre. Jag gjorde mitt heltidsjobb på halva tidenx 4, så stress var bara förnamnet.

14 juni 2001 sa min rygg stopp........... Från den dagen har jag varit heltids sjukskriven. Då tog Samhall tillbaka mig. Nu är det så att som Samhall anställd så tjänar man ungefär 80% gentemot öppna marknaden en sjukskrivning på det är 80% av det man tjänar. Har man varit sjukskriven länge så görs sjukskrivningen om till sjukersättning = samma som pension fast tidsbegränsad och det är 60% av det man tjänar. Just tidsbegränsad sjukersättning har jag haft i ca.6år av min sjukskrivning. Jag har på många olika sätt försökt komma tillbaka, sjukgymnastik olika tränings program, jag har gått stress hanterings kurs mm. Men jag har aldrig haft en fast punkt angående min skada och jag behöver att motiveras hela tiden för att jag ska orka. Jag åkte in på akuten för ryggen första gången1999 och sa då att jag skulle vilja ha röntgen på hela ryggen, för vid olyckan röntgade dom bara övre delen. Jag fick då en vanlig röntgen och där syntes inga skador så min läkare tyckte att jag bara skulle vila när jag fick ont i ryggen. Jag ville att jag skulle få en magnetröntgen men det fick jag inte. Jag bytte vårdcentral och sa direkt där att jag ville ha en magnet röntgen och efter övertalning så fick jag en 2001. Vilken seger när jag fick veta att jag inte var en hypokondriker bara som min tidigare läkare fick mig att kännas. Våren 2008 började jag på rehabcenter i Ske-å och det var jättebra för där så tvingade dom mig att vila, det var schemalagt vad jag skulle göra under dagen. Träna, vila och kontroll av läkare och allt jag gjorde var under kontroll eller tillsammans med en sjukgymnast eller terapeut. Det var där jag insåg hur dåligt min vänstra sida fungerade. Att göra finmotoriska saker med vänster hand är nästan omöjligt, men jag antog utmaningen. Jag har oxå insett att jag går med höger ben och vänster följer med i bara farten. På nåt sätt har jag fixat att det nästan inte syns. Det känns däremot i kroppen för jag blir väldigt ojämt belastad när jag gör saker. Därför är jag i behov av kotknackare varje månad som ordnar till min kropp så att den går att leva med. Jag kan inte fatta varför sån vård inte ingår i högkostnads skyddet!. Jag vill inte tänka på hur många tusentals kronor jag lagt ner under åren. Men det får det vara värt för jag mår bra av det. Det är ju bara det att alla mina pengar bara försvinner.

I November 2003 började jag arbetsträna på samhall, men det blev kortvarigt för jag blev gravid i samma veva och fick då väldigt ont av foglossningar och mitt diskbråck. Slutade jobba i Mars 2004 för att vara hemma. Under 6 månader av min graviditet så hade jag så ont att jag knappt kunde gå. Jag gick upp 30kg och jag tror att det var det som orsakade nya diskbråck. Jag hade bytt till Bureå vårdcentral sen jag flyttat till Yttervik och där fick jag ett team som jobbade med mig och det kändes jättebra så länge det varade. Ny magnetröntgen= nya diskbråck, en sjukgymnast som jobbade med mig, kurator och läkarkontakt hela tiden. Den enda som finns kavar i teamet förutom mig själv är Siv min kurator och jag är så glad att jag har henne. Resten sket sig så att säga!

I dagens läge skulle jag vilja komma till neurologen i Umeå för en ny utredning för det känns som jag förändras hela tiden och tyvärr inte till det bättre. Det har väl med åldern att göra! Nu orkar jag inte skriva mer! Men det här är min historia i korthet....... Kram Ulle

Av Ulrika - 20 januari 2009 08:36

Att fixa saker t.ex

  • om man har ont så kunde man bara ta bort det genom en tablett eller salva.
  • om man lagt på sig lite övervikt så var det bara att trolla bort med nån dryck eller så, så här efter jul.
  • Behövde man träna så köper man bara ett kit som fixar muskulaturen man har.

Nu är det så att om man har ont så är det svårt att träna och då lägger man på sig övervikt, som i sin tur gör att man får ännu ondare i kroppen.

Jag saknar MOTIVATION och jag vet inte var jag ska finna den!

Jag orkar inte mycket nu jag skulle behöva lite positiv energi t.ex

  • Vinst för Skellefteå AIK.
  • Att jag orkade slutföra saker som ligger och gnager.

Idag är jag ledig så jag ska försöka beta av en del saker jag skulle haft gjort. Det snöar och är grått ute, lite trist. Det hade inte gjort nåt om solen kunde titta fram. Man blir alltid lite gladare av solen.

Ha en bra dag! Kram Ulle


Av Ulrika - 18 januari 2009 10:41

Jag och Kevin tog med oss boben och åkte till mormor på Alhem där det finns en bra pulkbacke. Jenny, Isabell och Hampus var oxå med.

Det var mest barnen som åkte men jag provade faktiskt både madrass och bob och det var jättelänge sen som jag åkte. Jag var lite rädd att jag skulle riskera min rygg men det gick bra som Kevin brukar säga när han ramlar och slår sig. Det va kul! sen åkte vi hem för att äta middag och vi hade köpt hamburgare på vägen. När vi kom hem så slog vi igång hockeyn som precis skulle börja. Tord var på hockey med grabbarna från jobbet.

Men nu har jag snart fått nog av förluster. Come on! Skellefteå AIK.

Jag vet inte vad det är som är fel i första perioden var saik överlägsna men fick bara in 2 mål HV satte första målet! Sen bar det bara iväg utför och vi förlorade med 2-4. Shit oxå nu MÅSTE nåt hända!

Ha en bra dag Kram Ulle

Av Ulrika - 16 januari 2009 06:39

Det börjar kännas lite jobbigt nu! Djurgården vann! SAIK Förlorade! 2-1 eller egentligen 1-2 för vi hade hemmamatch.

Backarna blir lite som tio små negerpojkar dom faller bort en efter en.

Nu är det Skrbeks tur, jag är inte speciellt förvånad för han har tagit mer på sig då andra viktiga spelare är borta. Det sjuka är att jag tycker fortfarande att aik spelar bättre men får inte dit pucken helt sonika. Hadelöv var bra i målet oxå. Vi måste ha en ny back! en mycket duktig sådan. Sen behöver spelarna komma över spärren. Som jag skrev igår, det är tätt i tabellen.

Här verkar det vara kallt idag, jag har inte kollat temperaturen men skulle tippa -20. Ha en bra dag! Kram Ulle

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards