ulle

Alla inlägg den 7 augusti 2010

Av Ulrika - 7 augusti 2010 07:04

Igår kväll mycket sent så vann Snake sitt första tävlingslopp och detta efter mycket stor dramatik.

  

  Tävlingen bjöd på superhärligt väder sol och värme, under kvällen skulle vi ha 8 st lopp och Snake startade i det sista, det är lite knäckande för han peppar gärna i och med vi kommer fram till banan och han vet att han ska tävla.

Efter veterinärbesiktning på alla hundar så var det bara 3 strykningar i programmet, det är ju viktigt att våra elitidrottare är i skick när dom ska tävla.

Första loppet var ett supersprintlopp där whippen Tre rand vann, Lopp 2-4 var medellopp på 510 meter. Lopp 2 vanns av Monica Anklews Sir Sirocco efter mycket dramatik i Lopp 3 fick Wanda Jackson äntligen sin första seger i den 23 starten och det här är en tik som varit med på pall många gånger, hela 13 gånger så det var kul att hon vann.

Jag tror minnsann att en stjärna är född för debuterande Nitro Methane sprng ifrån alla i Reklamcityrace och vann på tiden 29,74, wow vilken tävlingsdebut av Katjas fina hund. Hennes andra hund Crimdon Python vann det högsta sprintloppet på tiden 17.35 som dom åkte nog på moln på vägen hem till Luleå.

Men just i det sprintloppet händer det som inte får hända........ vajern till haren går av, ingen blev skadad och det var väl tur.

Det blev en lång väntan för oss som stod och väntade på att få starta.

Efter dom fick dit den nya vajern och harvagnen så skulle det provköras.

Varv på varv på varv, det fick inte vara någon risk för att någon skulle bli skadad, därför måste man veta att det fungerar.

Efter att ha väntat i en och en halv timme fick dom äntligen starta, vi fick applåder av publiken när vi defilerade in på banan, det var kul och mer värt all väntan.

Hundarna hade ju som sagt varit beredda på att starta för länge sen och igen och igen, men nu var det dags.

Vi var tvungna att öppna buren manuellt och det innebar att starten blev lite sen så ingen av hundarna timeade starten, alla hundarna i bredd och lilla Miss Box hamnade ikläm mellan dom stora "grabbarna" Rudolf och Snake så att hon gjorde en liten vurpa men var snabbt uppe igen. Innan kurvan var Snake först och det tänkte han förbli, han vann med besked på tiden 17.30 vilket var dagens snabbaste sprinttid.  

Vid 22.00 så lämnade vi banan och åkte hem, men en övertrött Kevin.

På vägen hem höll jag på att köra över en katt men det gick vägen.

Tack och hej för mig! Kram Ulle  


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards