ulle

Alla inlägg under juli 2009

Av Ulrika - 15 juli 2009 11:06

Igår så var det en riktigt härlig dag och dagen verkar inte bli mycket sämre.

Vi har bagarstuga på gården så vi bakade en omgång mjukkakor och efter det blev det som vanligt hemmagjord ugnsbakad pizza (jättegott!).

Tyvärr så ser det inte ut att vilja gå ner så mycket på Higgins knän så han kommer nog inte till start nästa tävling, men man ska aldrig säga aldrig. Men nog är det bättre att ta set säkra före det osäkra. Idag ska vi bara ta det lugnt och bada i badtunnan och njuta av dagen.

Ha en bra dag alla! Kram Ulle

Av Ulrika - 13 juli 2009 08:09

Higgins är inte halt, men han är öm i framknäna och jag tror att med en tids vila så blir det bra igen. Men uppenbarligen hade han ont när han sprang B-finalen eftersom han svarade upp, för Higgins har ALDRIG gjort något i lopp tidigare. Jag har tittat på filmen massor med gånger och det är bara så att alla hundarna som fanns på banan gjorde nåt som dom inte borde ha gjort.

Bankvalite´n var inte bra och man undrar hur dom hade doserat förstakurvan eftersom många hundar vek in alldeles för tidigt, så det small många gånger i första kurvan. Jag vet att tävlingarna orsakade benbrott och muskelsläpp och en hel del hundar som föll. Jag tycker inte att dom hade lagt ner tillräcklig tid på banan och dess kvalite´.

Igår var en dag i dvala, jag kände mig helt mosig och packade upp och tvättade hela dagen. På kvällen försökte jag se lite TV men det tog inte lång stund förrän jag somnade, jag stängde av Tv:n någon gång i natt .

Idag verkar det bli en halv disig dag. Jag måste på stan med Kevin för att hämta hans nya glasögon och lämna in hans trasiga glasögon för till fixning. Tandläkaren har semester stängt så vi väntar till dom öppnat igen för att kolla Kevins tand, den verkar sitta kvar. Jag har pratat med veterinären, och ska avvakta och se vad som händer.

Ha det så bra idag! Kram Ulle

Av Ulrika - 12 juli 2009 07:48

Men loppet borde inte varit godkänt, 2 hundar föll i förstakurvan p.g.a en annan hunds felaktiga löpning (hunden dömdes senare som vinnare). Om jag säger så här fyra hundar borde ha diskats eller nollats och två föll. Resultatet blev en vinnare, en andraplats, en disk (Higgins), en nolla och två föll, vilket skitlopp och nu är dessutom Higgins skadad en s.k lower body injury. Det blir ingen Tjeckienresa för skador och löp, så det känns oxå skit.

Men vi hade i alla fall tur med vädret..................

Nu är vi hemma i Yttervik igen och jag känner mig halvt ihjälslagen och hundar som inte är friska.

På Måndag blir det veterinär ev. röntgen och tandläkare(Kevins tand) och hoppas på att allt ordnar sig. Nu vill jag bara nypa mig i armen och vakna upp från denna mardröm.

Nej! till det positiva, vi har haft en jättebra semester med t.o.m lite sol och bad på slutet av veckan.

Det är bara att hålla tummarna nu och hoppas på det bästa.

Ha en bra dag! Kram Ulle

Av Ulrika - 10 juli 2009 06:40

Barnfamiljer, men det blir dyrt! Jag har tidigare berättat om dom här trampbilarna som går att hyra för 6 euro/timme, vi var oxå på inomhusbadet 38 euro. Igår var vi på leklandet där det fanns ALLT, fyrhjulingar och elbilar 4euro sen kunde man köpa ett band för övriga aktiviteter 9,50 euro. Kevin var salig! Han körde och körde. Han hoppade i alla luftgrejor som det gick att hoppa i, åkte karusell och sköt bollar.

Vi har shoppat en hel del och gjort en del riktiga kap. Vi har varit duktiga på att laga mat i stugan och inte bara ätit ute. Men det blir en hel del fikan här och där.

Anette och Duncan åkte hem dagen efter semin, man hade nästan lust att åka hem själv då. Nu kan man njuta av semstern solen har lyst både igår stundvis och idag ser det ut att bli en riktigt bra dag. Kevin badade i havet igår, men till och med han tyckte att det var kallt. Vi får se vad vi gör idag, hundarna håller då på att krypa ur skinnet, det är mycket hopp och studs.

Nu laddar vi för morgondagen! Ha det bra! Kram Ulle

Av Ulrika - 8 juli 2009 09:05

Det känns lite som vi är på Robinsonön förutom att vi har mat och tillgång till internet. Det är grått och trist och finns inte mycket att göra, men vi får i alla fall vara med varann.

Det är väl lite extra bittert idag så här dagen efter loppet som gjorde att Higgins inte fick springa i A-finalen men jag kommer nog över det. Jag hoppas nu att han kan få upprättelse i B-finalen för nu har han fått 2:a boxen, så det känns bra. Hundarna är glada och verkar må jättebra, men Snake är fortfarande dålig på att äta.

Kevin leker med alla möjliga finska barn både på campingen och banan och det är kul att dom kan leka så bra och ändå inte förstå varann. Får se om vi åker och shoppar lite idag eller så kanske det blir nåt annat. Vi får se!

I morgon kanske det känns bättre. Ha en bra dag! Kram Ulle

Av Ulrika - 7 juli 2009 20:34

Visst är det ändå så ända in i skogen att man aldrig lär sig.

För det första så förstod jag mer och mer att semin Higgins skulle springa var ungefär = A- final. Då är det kanske inte så kostigt att 5 av hundarna i loppet sprang fortare än alla dom andra semifinalisterna. Higgins slutade fyra efter att ha försökt ta sig in hela första rakan och därmed hamnat ute i 6:e spår, han gjorde ändå ett starkt lopp men det känns ganska snöpligt att hamna i B-final med den tiden.

Nu till lottningen sa jag i alla fall till att jag önskar innerbox så vi får se vad det blir.

Jag har oxå kommit på vad som är Snakes problem LÖPTIKAR ochdom finns överallt på campingen verkar det som.

Nu ska jag titta igenom Higgins och se om han fått några blessyrer.

Ha en bra kväll! Kram Ulle

Av Ulrika - 6 juli 2009 18:27

Kevins nya finska vän knockade en platsflaska i munnen på honom så tanden som tidigare lossnat på dagis började blöda och är lite lös igen. Mycket om man frågar Kevin, så nu blir det till att äta mjuka grejor ett tag och se om tanden fastnar igen. Detta hände igår och idag när Kevin lekt med honom så hade han ett sår i ansiktet som pojken hade gjort, så man undrar ju vad dom gör när dom leker?.

Träffade nyss några motorcyklister från Kiruna som var på genomresa och en av dom hade Skellefteå AIK på snuslocket och det ska han ha all heder för. Heja SAIK! God kväll! Kram Ulle 

Av Ulrika - 6 juli 2009 07:00

Det var ju vår första lediga dag så de vi började med var att inta inomhusbadet, Duncan valde att stanna i stugan men jag, Anette, tord och Kevin var där. Jag och Anette njöt mest av dom varmare baden av olika slag. Tord och Kevin åkte vattenrutchbana, dom hade även vågor i bassängen vid en del tillfällen så då var det bara att hänga med. I duschrummen hade dom 3 olika sorters bastu Finsk, Turkisk och nåt annat som jag inte kommer ihåg. Inann man intar bastun får man slita en plastad lapp från en stor rulle på väggen, det var det man fick ta med in i bastun.

Vi provade även campingens trampbilar som man fick hyra för en timme i taget. Kevin provade först en mindre trampbil och det var kul, senare på dagen hyrde vi en dubbeltrampbil (fullstor) som både jag, Kevin och Tord kunde åka med.

Hundarna har det rätt så bekvämt bak i vanen och så får dom promenera på så många nya ställen med nya lukter. Det finns massor med gångvägar som leder åt  alla håll och kanter, så det är ganska lätt att gå vilse.

Kevin har hittat en kompis från finland som bor i en stuga brevid oss. Kevin pratar Svenska med honom och han Finska men på nåt sätt verkar dom ändå förstå varann. I går kväll när vi grillade så stannade några trevliga kalixbor och pratade. Dom hade en hund med sig och dom undrade om vi kunde gissa vad han var för ras, och jag klarade testet stövare och pointer men dom blev rätt så förvånde att jag prickade rätt.

Nu på morgonen när jag gick med hundarna träffade jag en karl med 4 greyhounds dom hade flyttat in här igår, så nu finns det åtminstonde 12 greyhounds på området.

Idag ska vi på stan. Ha en bra dag! Kram Ulle

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards